Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας καλείται να προχωρήσει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Αναμένεται η θέση του Χρήστου Βρεττάκου

210

Εντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Μετά από πολλά πολλά χρόνια, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίαση περιλαμβάνεται – ως πρώτο θέμα – ένα κείμενο ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την έμπρακτη υπεράσπιση των κατοίκων της πόλης.
Για την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας από την λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil one, έχουν γραφτεί πολλά.
Εχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα.
Και όμως εννέα χρόνια η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα, καμία ελεγκτική αρχή ΔΕΝ έχει καταφέρει να περιορίσει τη βαριά δυσοσμία από το βενζόλιο που πνίγει τη πόλη,
ενώ και η Δημοτική αρχή της πόλης παρά και πέρα από την ρητορική της, πολιτεύεται χωρίς να έχει επιφέρει την παραμικρή βελτίωση της κατάστασης.
Αυτή τη φορά έρχεται προς απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο, ένα κείμενο που μεταξύ άλλων προβλέπει συγκεκριμένες πράξεις από τη Δημοτική αρχή.
Δεν εξαντλείται στην καταγγελία της λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά προχωρά στην πρόταση άσκησης πίεσης για τη λήψη άμεσων μέτρων από μεριάς της Oil one.
Στην λογική αυτή προτείνεται ο αποκλεισμός από το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, των εγκαταστάσεων στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, μέχρι με την εγγύηση, εποπτεία και ευθύνη της κυβέρνησης δωθεί συνολικό πλαίσιο λύσης του προβλήματος.
Το κείμενο κατέθεσε η παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Παντελή Καμά και έχει την στήριξη της Δημοτικής Συμβούλου και επικεφαλής παράταξης κυρίας Βάνας Δατσέρη.
Ασφαλώς και για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι απαραίτητη η ευρύτατη στήριξη, θωράκιση και πολιτική υιοθέτηση της εφαρμογής στην πράξη της σχετικής απόφασης.
Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η θέση που θα κρατήσει αυτή τη φορά, ο ίδιος ο Δήμαρχος καθώς και η Δημοτική ομάδα του Χρήστου Βρεττάκου η οποία αριθμεί 19 από τα 41 συνολικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερη αξία θα έχει εκ των πραγμάτων η τοποθέτηση και βέβαια, η στάση κατά την ψηφοφορία της παράταξης του ΚΚΕ “Λαϊκής Συσπείρωσης” αλλά και των παρατάξεων του Παναγιώτη Διαλινάκη και Γιώργου Τσιρίδη.
Μεγάλο ειδικό βάρος θα έχει η τοποθέτησή του συνδυασμού “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” του υποψήφιου Δημάρχου κυρίου Τάσου Μύτογλου. Στον συνδυασμό συμμετέχουν 7 εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο κύριος Μύτογλου παραστεί και τοποθετηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο ή εάν οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού παρουσιάσουν τις θέσεις του, σε σχέση με την προτεινόμενη κινητοποίηση του Δήμου.
Κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ.
Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με αυτό της Τετάρτης, είναι ότι για πρώτη φορά το σώμα καλείται να τοποθετηθεί ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ μιας σειράς ενεργειών σύγκρουσης επί του πεδίου με την Oil one.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία δύο περίπου χρόνια ΑΠΕΧΟΥΝ μόνιμα από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι, επομένως το πραγματικό μέγεθος του σώματος διαμορφώνεται στους 37 αιρετούς. Από αυτούς 19 ανήκουν στην παράταξη της Διοίκησης και 18 στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης.
Ακολουθεί το κείμενο που κατέθεσε ο κύριος Παντελής Καμάς:

 

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Παρακολουθήσαμε όλοι σε απευθείας μετάδοση από το MEGA CHANNEL, τη συνέντευξη του κυρίου Δημάρχου, την Κυριακή 25/06/2023 αναφορικά με το θέμα των Οσμών που πνίγουν την πόλη μας

Η άποψή μας είναι ότι στο θέμα των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων εν γένει, και ειδικότερα, στο θέμα της ύπαρξης εταιρείας επεξεργασίας Πετρελοειδών, στην περιοχή της Ανάπλασης των Λιπασμάτων, και μόλις 150 μέτρα από Κατοικημένες περιοχές, θα πρέπει να βρεθεί λύση, άμεσα και τάχιστα

Πρέπει σήμερα να δεσμευτεί η Κυβέρνηση, που γνωρίζει το θέμα με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου, προς όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, για Νομοθετικές Πρωτοβουλίες, οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! 

Σημειώνουμε εμφατικά, ότι δεν λύνεται το πρόβλημα με συνεντεύξεις ούτε με διαδικασίες εκτόνωσης και σποραδικές κινητοποιήσεις, κυρίως των Μαζικών Φορέων και των Συλλογικοτήτων της πόλης μας

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε

Σύσκεψη με Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους από όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα(πλην του κόμματος «Σπαρτιάτες»), είτε έχουν Κοινοβουλευτική έκφραση στη Β ΠΕΙΡΑΙΑ, είτε όχι

Απόφαση για αποκλεισμό διαρκείας των ρυπογόνων εγκαταστάσεων, στην πόλη 

μας

Η ζωή των πολιτών είναι για όλους μας, πάνω από όλα

Παρακαλούμε όπως το παραπάνω αίτημα μας, τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Εκτός Ημερησίας Διάταξης Θέμα στις 29/06/2023 

Κερατσίνι 27/06/2023 

Παντελής Καμάς 

Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ