Παραιτήθηκε ο στενότερος συνεργάτης του Χρήστου Βρεττάκου στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας;

277
Αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη φημολογία περί υποβολής παραίτησης του κυρίου Γιώργου Ανδρεαδάκη στενού συνεργάτη και Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου.
Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ανδρεαδάκης, διετέλεσε πρώτος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας αμέσως μετά την εκλογή του Χρήστου Βρεττάκου στη θέση του Δημάρχου.
Μετά το τέλος της πρώτης Δημοτικής θητείας το 2019, ανέλαβε το κομβικό ρόλο του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, με αντικείμενο τα θέματα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, των αναπλάσεων, της αναμόρφωση και διαμόρφωσης περιοχών και χώρων του Δήμου, καθώς και της αναζήτησης και διερεύνησης σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Από την θέση αυτή, συνέβαλε τα μέγιστα στη παρουσίαση έργου από την Δημοτική αρχή ενώ κομβική υπήρξε η συμβολή του στην πορεία ανάδειξης των παρεμβάσεων της διοίκησης Βρεττάκου στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.
Θεωρείται ως ο πυλώνας της προσπάθειας που μπόρεσε να επιτύχει την ένταξη σειράς έργων και την ολοκληρωμένη χρηματοδότηση της εκτέλεσής τους.
Η φερόμενη ως υποβληθείσα παραίτηση, έλαβε χώρα –  σύμφωνα με όσα συζητούνται – την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτήν γίνεται επίκληση προσωπικών λόγων από μεριάς του κυρίου Ανδρεαδάκη.
Παρά τα όσα φέρεται να επικαλείται ο ίδιος στο κείμενο της παραίτησης, αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως το τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονα σύννεφα και αντιδράσεις ως προς επιλογές του Δημάρχου αλλά και του σημερινού Γενικού Γραμματέα του Δήμου, για τη πορεία θεμάτων τα οποία αφορούν διοικητικές πράξεις στην Δημοτική ενότητα της Δραπετσώνας.
Εφόσον επαληθευτούν οι σχετικές φήμες, η παραίτηση του στενού – κατά πολλούς του στενότερου – προσωπικού συνεργάτη του Δημάρχου θα αποτελέσει ασφαλώς, παράγοντα προβληματισμού της Διοίκησης του Δήμου, ως προς την δυνατότητα άμεσης ένταξης έργων στο προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος και κυρίως ως προς το “κλείδωμα” της χρηματοδότησής τους από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Αττικής.