Φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς: Οι πραγματικές ανάγκες και το θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί στους ιδιώτες, επέβαλαν την εκ νέου συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

331
Το θέμα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έφερε προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τεκελής.
Η πρωτοβουλία του γνωστού κτηνίατρου, ανέδειξε ένα ευρύτερο πεδίο οργανωμένης  συζήτησης, όλων των πτυχών, αναγκών και ζητημάτων που συνθέτουν την πλήρη εικόνα του θέματος.
Ασφαλώς η εισήγησή του και τα πρακτικά αλλά και καίρια ερωτήματα που έθεσε, έδωσαν το έναυσμα τόσο στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Στέλλα Μιχάλογλου, όσο και στο Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο να δεσμευτούν για την επαναφορά του όλου θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εισηγούμενο στην διαδικασία της ημερήσιας διάταξης.
Τα ερωτήματα του κυρίου Τεκελή σε συνδυασμό με την αναλυτική παρουσίαση των σχετικών ενεργειών του Δήμου από τη πλευρά της κυρίας Μιχάλογλου, ανέδειξαν το πραγματικό δεδομένο πως η τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, έχει αναλάβει με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης ένα έργο που πολλές φορές και σε αρκετές περιπτώσεις ΔΕΝ έχει τα μέσα, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό, για να φέρει εις πέρας με βάση τις επιθυμίες και τις υπαρκτές ανάγκες.
Το έως τώρα μη επαρκώς αντιμετωπιζόμενο ζήτημα − παρά μόνο μέσα απο την δράση εθελοντών − της παροχής φροντίδας και υπηρεσιών προς τα μικρά ζώα, κατά τη διάρκεια αργιών, καθώς και τα Σαββατοκύριακα ή τις ώρες που οι υπηρεσίες του Δήμου και του ΔΙΚΕΠΑΖ δεν λειτουργούν, υπήρξε μια μείζονα παράμετρος της συζήτησης.
Η υποχρεωτική πορεία προς την αναζήτηση λύσεων μέσα από τη συμβατική σχέση με ιδιωτικές εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών, στάθηκε μια δεύτερη παράμετρος.
Οι απολύτως δικαιολογημένες  απαιτήσεις και οι προτάσεις των φιλόζωων της πόλης και των σωματείων στα οποία αρκετοί ενεργοί πολίτες συσπειρώνονται, διεκδικώντας και απαιτώντας λύσεις πέρα και πάνω από το υφιστάμενο θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο που έχει επιβάλλει το κράτος, ήταν η τρίτη και ίσως πλέον ελπιδοφόρα παράμετρος της όλης συζήτησης.
Εχοντας μπροστά τους, τον επικείμενο διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη πάροχο εξιδεικευμένων υπηρεσιών (στις 21 Μαρτίου) προς τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Πέτσα, στο να υπάρξει δηλαδή μία συνάντηση προετοιμασίας με την Διοίκηση του Δήμου, στην πορεία προς την εκ νέου ολοκληρωμένη συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση το αμέσως προσεχές διάστημα.