Το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

32

Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων υποδέχεται το μαθητικό Φεστιβάλ αρχαίου δράματος το Σάββατο 20 Απριλίου 19.00 – 22.00 στο μικρό θέατρο (Σφαγεία).

Οκτώ σχολεία από όλη τη χώρα παρουσιάζουν έργα του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού δράματος, αυτούσια ή σε διασκευή, καθώς και νεότερες δραματουργικές συνθέσεις, που έχουν ως πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα, ενώ τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων πλαισιώνουν θεατρικά δρώμενα από τον θίασο Αναντάν Μπαμπαντάν.

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διαρκεί από τις 17  Απριλίου έως τις 20 Απριλίου  και αφορά μαθήτριες και μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι σκοποί του Φεστιβάλ είναι:

  • Η βιωματική επαφή των μαθητών/τριών (τόσο των συντελεστών των θεατρικών ομάδων όσο και των θεατών) με το αρχαίο θέατρο και τον αρχαίο πολιτισμό
  • Η ενίσχυση της θεατρικής παιδείας των μαθητών/τριών
  • Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας για καλλιτεχνική έκφραση
  • Η ανταλλαγή εμπειριών και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών/τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ
  • Η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας που έχει μία δράση που αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής και το φυσικό της περιβάλλον.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.