Πίστη Κρυσταλλίδου υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ: Η Ευρώπη μας χρειάζεται

11

Στη χώρα μας, ενώ είναι ξεκάθαρο πως νιώθουμε κομμάτι της Ευρώπης, συνηθίζουμε να δημιουργούμε κλίμα αμφισβήτησης κατά των οργάνων της όταν αναζητούμε «βαρβάρους» για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει.

Παρ’ όλα αυτά είναι θετικό το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αναγνωρίζει πως η Ελλάδα εκσυγχρονίστηκε, αντιμετώπισε κρίσεις, αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κατά την περίοδο της πανδημίας αναδείχτηκαν οι ισχυροί δεσμοί αλληλεγγύης που συνδέουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τους μηχανισμούς της αντιμετώπισε την πρωτοφανή αυτή κρίση και διατέθηκαν τεράστια κεφάλαια για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των κρατών της Ε.Ε. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για την Ελλάδα το ερώτημα «που ανήκουμε;» είναι πλέον ξεπερασμένο, κενό περιεχομένου και οι όποιες σκέψεις για αόριστες, θολές και επικίνδυνες επιλογές έχουν τεθεί στο περιθώριο. Η Ελλάδα ανήκει στο μεγάλο της σπίτι, την Ευρώπη. Ένα σπίτι στα θεμέλια του οποίου βρίσκεται ο ελληνικός πολιτισμός.

Δε νοείται χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της Δημοκρατίας, των ίσων δικαιωμάτων για όλους, η Ευρώπη της ανάπτυξης και της ευημερίας. Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης.

Η χώρα μας συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδεύει ολοταχώς σε ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χαιρετίζονται απ’ όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε αυτόν τον δρόμο οφείλουμε να συνεχίσουμε. Για αυτό το μοναδικό δίλλημα των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι το εξής: Το αν στην Ευρώπη θα επικρατήσουν οι φωνές της σταθερότητας και της προόδου ή αν θα ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, που επενδύουν στον φόβο και τον θυμό και ονειρεύονται τη διάλυση της Ε.Ε..

Σε μια περίοδο μεγάλης κλίμακας γεωπολιτικών εντάσεων και ανακατατάξεων, που ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη, με τις προκλήσεις του μέλλοντος να ξεπερνούν κατά πολύ τα μέτρα του παρελθόντος, μόνο η ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Η ισχυρή Ευρώπη, χρειάζεται ισχυρές αποφάσεις.

Η ισχυρή Ευρώπη, χρειάζεται λαούς με φωνή και χώρες με την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Η ισχυρή Ευρώπη μας χρειάζεται όλους…

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΟΠΙΣΤΗΣ (ΠΙΣΤΗΣ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας με προσφυγικές ρίζες.
Σπούδασε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .
Έχει σπουδάσει επίσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας
Διετέλεσε  μελος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της επιτροπής ισότητας των φύλων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά της χρόνια πάντα μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος.

Η Πίστη είναι ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι πρόεδρος της ΑΜΚΕ «WinCancer. Μετά την απώλεια του συζύγου της Δημήτρη Σιάχου, ανέλαβε την ευθύνη να συνεχίσει το έργο που αυτός είχε ξεκινήσει με το Win Cancer. Μια προσπάθεια που αποσκοπεί στο να μετουσιωθεί ο προσωπικός πόνος και αγώνας με τη δύναμη του εθελοντισμού σε κάτι συλλογικό, που θα δίνει δύναμη στους πάσχοντες και τους οικείους τους και θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.